Title Image

ALASKA Transport Management

Over ALASKA Transport Management

Vanuit de wereld van de baantransport-vervoercommissionairs kwam de vraag om software te ontwikkelen voor het beheer van ingehuurd baantransport. Het positioneren van vrachtwagen(s) voor het laden van goederen/containers vraagt een punctuele opvolging tot de plaats van aflevering en hiervoor is er een oplossing nodig die zowel een backoffice voorziet voor de organisatie van de dienst alsook een webportaal waarin de klant zijn opdrachten zelf kan ingeven en opvolgen. Deze software werd speciaal ontworpen voor bedrijven die geen eigen transportmiddelen hebben.

Vraagstelling

De ontwikkeling van software om de gebruiker in staat te stellen om met zo weinig mogelijk eigen informaticakennis en -middelen ten volle gebruik te kunnen maken van deze applicatie. De software moest een snelle verwerking van orders toelaten. Hiervoor was het noodzakelijk om zowel over een bestaand klanten/leveranciers-bestand en een laad -en losplaatsbestand te beschikken om tijdverlies te vermijden tijdens het invoeren van gegevens. Ook moest het mogelijk zijn om repetitieve opdrachten eenvoudig te dupliceren met standaardgegevens zodat enkel nog de afwijkende info dient ingevuld te worden. Uit dit systeem moest er automatisch een facturatie volgen op basis van de gemaakte afspraken. Een module die ten allen tijde een overzicht geeft van het financiële verloop van het dossier en de vooropgestelde winst moest voorzien worden (budgetcontrole). Een portaalwebsite moest de klant in staat stellen zijn opdracht in te geven en op te volgen. Export van de facturatie naar de meest gekende boekhoudpakketten moest mogelijk zijn.

Oplossing

Wij hebben voor deze opdracht gekozen om een cloud-oplossing te vervaardigen met een webbased interface zodat de toepassing eventueel van overal kan bediend worden.Dit geeft de gebruiker de vrijheid “plaats ongebonden” te kunnen werken wat belangrijk kan zijn wanneer opdrachten ook na de kantooruren worden uitgevoerd en extra aandacht nodig hebben.  De ALASKA Transport Management software biedt een totaaloplossing voor deze beroepsactiviteit.

Functionaliteiten

De meest belangrijke functionaliteiten en mogelijkheden van de ALASKA Transport Management software zijn:

  • File management
  • Back office management
  • Website front office system
  • Track & trace management
  • Document management system
  • Invoice module
  • Direct link accountancy software (in/out)
  • Meertalig